Een bezoek aan Deventer begint met een bezoek aan de VVV Deventer in het Penninckshuis (Brink 89).
0
Winkelwagen
€ 0,00
Wandelen - Fietsen - Auto / Stadswandelingen /

AANBIEDING!! Stadswandeling Raambuurt & Havenkwartier

Raambuurt
AANBIEDING!! Stadswandeling Raambuurt & Havenkwartier

Boekje met beschrijving van een wandeling door het voormalige industriegebied en de actieve binnenhaven.

Gewicht   

0,065 KG

€ 1,00 *
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Deventer is niet alleen Vikingen, middeleeuwen en Hanze maar ook industrie. Toen Deventer vanaf 1880 geen vestingstad meer was, kwam er een open gebied vrij onderaan de Bergkerk: de Raambuurt. Er ontstond een wijk waar industrie en wonen samengingen. De Raambuurt is het oudste industrielandschap van Deventer. Het Havenkwartier maakt deel uit van industrieterrein Bergweide van in totaal 210 hectare. Bergweide is het eerste industriegebied dat buiten de stadsgrachten is aangelegd. Tot rond 1920 was dit een gebied van laaggelegen weilanden. Deventer had zich rond de vorige eeuwwisseling tot een echte industriestad ontwikkeld, daarom kwam er een eigentijds industrieterreinencomplex met een haven en industriespoor. Na het vertrek van de meeste bedrijven is het gebied sterk veranderd; industrieel erfgoed is gerestaureerd en heeft een andere bestemming gekregen. Nieuwbouw herinnert veelal aan het industrieel verleden.

Deze wandeling leidt u door de Raambuurt, Knutteldorp, het Havenkwartier en langs het Pothoofd en vertelt het verhaal van opkomst, verval en vernieuwing. De lengte van de wandeling is 4 kilometer en duurt ± 1,5 uur. U start en eindigt bij De Waag op de Brink.

Over ons

De VVV Deventer biedt alle informatie op het gebied van reizen, winkelen en genieten van het brede aanbod aan recreatieve en culturele activiteiten in de oude Hanzestad Deventer. Bovendien biedt de VVV Deventer een breed assortiment stadswandelingen, fiets- & wandelroutes, streekgerichte souvenirs en lekkernijen. Een betere voorbereiding op - of herinnering aan - uw bezoek aan Deventer en omgeving is niet denkbaar!

Adres

VVV Deventer
Brink 89 (Penninckshuis)
7411 BX Deventer
T 0570 - 710120
info@vvvdeventer.nl
www.deventer.info
 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
* = prijzen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, wij slaan geen persoonlijke gegevens op.